Wolontariuszem zostać każdy może

Jeśli masz wielkie serducho, i chcesz pomagać ale nie masz możliwości przekazania niczego potrzebującym ani zrobienia wpłaty, możesz zostać wolontariuszem. To nic nie kosztuje a daje dużo radości z czynienia dobra.

Długo myśleliśmy nad tym w jaki sposób możemy współpracować z wolontariuszami i doszliśmy do kilku wniosków. Obecnie prezes fundacji APETO jest również wolontariuszem. To znaczy że wykonuje swoją pracę na rzecz innych nie pobierając za to wynagrodzenia. W przeszłości również Pan Christian działał jako wolontariusz, (więcej o tym w zakładce: „jak to się zaczęło„), oraz widział jak współpracowali inni wolontariusze.

Nie każdy ma czas aby udzielać się społecznie w miejscach publicznych. Nieraz nasza osobowość wyklucza stanie z puszką w ręku, lub koło kosza na datki.

Ale:

• Może chcesz zdobyć nowe doświadczenie
  • Może chcesz poznać nowych ciekawych ludzi
  • Może masz auto dostawcze i możesz pomóc w transporcie zebranych rzeczy.
  • Może masz lokal w którym codziennie przebywasz bo prowadzisz sklepik, wtedy możesz odbierać datki które przyniosą dobrzy ludzie.
  • Może masz umiejętności które pomogą nam w działaniu na rzecz innych.
  • Może wiesz jak dotrzeć do ludzi do których my nie damy rady

Nie zależnie od tego kim jesteś, możesz się zgłosić do nas gdy będziesz miał chęć zrobić coś dobrego na rzecz innych. Możliwości współpracy jest wiele, napisz do nas abyśmy wspólnie znaleźli drogę współpracy.

Skontaktować się możesz na dwa sposoby:
tel: +48 573 173 255
email: kontakt@apeto.pl