Umowa Społecznik na kwotę 5 tysięcy złotych

Miło nam poinformować o zawarciu umowy na dofinansowanie inicjatywy oddolnej w programie społecznik. Każda z umów to kwota wysokości 5 tysięcy złotych na zrealizowanie inicjatyw na rzecz społeczności z gminy Dębno. Realizacje projektów zaczynam od 17 maja i będą trwały do połowy okresu wakacyjnego. Mamy nadzieję że wielu mieszkańców i mieszkanek skorzysta z możliwości jakie dają pozyskane fundusze, bo w końcu robimy to dla Was.

Spotkanie odbyło się w Urzędzie Miejskim w Dębnie przy udziale przedstawicieli stowarzyszeń z terenu Myśliborskiego którzy również zostali zakwalifikowani do dofinansowań swoich inicjatyw. Spotkanie odbyło się przy udziale Burmistrza Dębna Grzegorza Kulbickiego oraz Wicemarszałka Województwa Zachodniopomorskiego Olgierda Kustosza.

Szybki początek

Szybko zaczynamy przygodę z pozyskiwaniem funduszy. Nie mając zbyt dużego doświadczenia w tej materii cieszymy się że stanęliśmy na wysokości zadania i projekt zyskał poparcie komisji.

Nasze dwa projekty grantowe:

Nie bójmy się pomagać

Eko-Gra Terenowa dla młodzieży

Po za Fundacją APETO umowy podpisali również przedstawiciele następujących organizacji: Barlineckie Towarzystwo Edukacyjne, Koło Gospodyń Wiejskich w Różańsku, Stowarzyszenie Miłośników Kultury w Boleszkowicach, Stowarzyszenie Aktywnych Gospodyń – Bielin, Stowarzyszenie „Pactum”, Nowogródzkie Stowarzyszenie Rodziców Nasza Gromada, Stowarzyszenie Pomocy Niepełnosprawnym Bratek, Stowarzyszenie Radość Dzieciom, Klub Sportowy Czcibor Bielin, Ochotnicza Straż Pożarna w Nowogródku Pom., Miejski Klub Sportowy Osadnik Myślibórz).

Cieszymy się że tak wiele inicjatyw w naszym regionie będzie realizowane, bo dzięki temu nasza społeczność się rozwija i integruje.

Gratulacje dla wszystkich!