Osobny wpis na temat wydzielonego rachunku, w porozumieniu ze stroną Ukraińską: zbieramy na busa dla ukrainy

Pomagać możesz na wiele sposobów, a wiemy że w czasie wojny potrzeby są bardzo duże. Poniżej przedstawimy kilka możliwości.

• Wpłacając darowiznę pieniężną
  • Przekazując darowiznę rzeczową
  • Zostając wolontariuszem

Wpłaty na nasze konto dowolną kwotą która zostanie wykorzystana na pomoc poszkodowanym w wojnie na Ukrainie. Pamiętaj że każda złotówka jest ważna. Wystarczy że w tytule wpiszesz: Na pomoc Ukrainie

APETO
Bank BNP Paribas
nr. konta: 54 1600 1462 1800 8668 9000 0001

Możesz również przekazać darowiznę materialną. W tym celu skontaktuj się z nami aby uzgodnić szczegóły. Darowizną mogą być przedmioty używane, ale w dobrym stanie, oraz wyprane i/lub wyczyszczone. Może to być również przedmiot Twojej działalności. W tej chwili potrzebne jest wszystko do normalnego przeżycia, między innymi:

• koce
  • śpiwory
  • zabawki dla dzieci
  • musy dla dzieci
  • produkty spożywcze które można zjeść na miejscu, oraz z wydłużonym terminem
  • bandaże zwykłe i elastyczne, gazy jałowe, i opatrunki
  • środki higieny osobistej i środki czystości
  • dla maluchów pampersy, chusteczki, butelki na mleko
  • karma dla zwierząt w tym: koty, psy, królików i podobne które również mają Polacy

Skontaktować się możesz na dwa sposoby:
email: kontakt@apeto.pl

Zazwyczaj odpowiadamy szybciej niż trwa wypicie kawy 🙂 W skrajnych przypadkach czas może się wysłużyć do 24 godzin.

Pamiętaj! Twoja darowizna to nie tylko ogromna pomoc, ale także podstawa do ulgi podatkowej.

Zgodnie z prawem możesz odliczyć w zeznaniu podatkowym darowiznę: osoby fizyczne – do 6% dochodu, osoby prawne – do 10% dochodu.

Dziękujemy za pomoc!